Culinaria: 1947—1989

Introducere · Secolele XVII—XVIII · Secolul XIX · 1901—1947 · 1947—1989 · 1989—prezent · Referință · Altele

Notă: Această bibliografie este în lucru, iar organizarea ei nu este finalizată. Pentru a cita Culinaria: o bibliografie a bucătăriei românești, folosiți URL-ul permanent https://llll.ro/culinaria/.

Romanian Cook Book

Coperta primei ediții și pagina de gardă cu dedicație către Anuța Crețu Gaspar și autograful autoarei.

Anisoara Stan, John Teppich (ilustrații), The Romanian Cook Book. More than 450 recipes of new and delectable dishes from the land famous for its culinary art. For gourmets and all who love exquisite cooking., Citadel Press, New York, 1951.

Alte ediții

Anisoara Stan, John Teppich (ilustrații), Robert Cowan (coperta), The Romanian Cook Book. More than 450 recipes of gourmet dishes from the land famous for its culinary art, Citadel Press, New York, 1969.

Împrumută de la Internet Archive.

Anisoara Stan, John Teppich (ilustrații), Barbara Levine (supracoperta), The Romanian Cook Book. More than 450 recipes of gourmet dishes from the land famous for its culinary art, Castle, New York, [fără an]. ISBN 089009604X.

Împrumută de la Internet Archive.

Note bio-bibliografice

Anișoara Stan (n. 1900-1902; m. 21 ian. 1954, New York), căsătorită cu Joseph D. Rubin.

January 21. ANISOARA STAN, author and lecturer; after a short illness; in New York City; fifty-four. Miss Stan, in private life Mrs. Joseph D. Rubin, was the author of They Crossed Mountains and Oceans, describing the folkways of her native Romania, and The Romanian Cook Book , published in 1951.

Wilson Library Bulletin, vol. 28, nr. 7, martie 1954 [Internet Archive].

Ca parte din recensămîntul american din 1940 Anișoara Stan și soțul său apar cu următoarele date în aprilie 1940 pe 72 Barrow St:

De pe coperta IV a cărții de bucate din 1951:

Every Romanian girl, rich or poor, must serve her apprenticeship in the kitchen with mother or grandmother. Anisoara Stan, a native Romanian from Cluj, province of Transylvania, began studying the art of Romanian cooking as a very young girl. Later, while traveling throughout the length and breath of Romania, she learned all the native cooking secrets which had never been written down. When she came to the United States in 1922, she won the acclaim of many prominent Americans for her exquisite dishes. She was urged to put her unusual recipes into a book so that all lovers of good food could enjoy the mouth-watering wonders of Romanian cooking. This book is the product of a lifetime of devotion to a great culinary art.

Madame Stan is also a nationally renowned folklorist and folk artist. She is the creator of a plan for the establishment of an ethnographic museum to house the art and culture of the nearly 40 million people of foreign backgrounds in this country. Madame Stan is the author of They Crossed Mountains and Oceans in which she describes the folkways of Romania.

Referințe

Kochbuch (Liess)

Martha Liess, Kochbuch, Technischer Verlag, Bukarest, 1957.

Responsabil de carte: Radovan Ilona
Tehnoredactor: Magherușan Valentin
Corector responsabil: Loghin Lily

Dat la cules 22.09.1957. Bun de tipar 20.11.1957. Pentru 7500 ex. hîrtie velină, pentru 5400 ex. hîrtie semivelină de 65 g/m², 61×86/16. Coli editoriale 21,33. Coli de tipar 26,25. Comanda SV 4028. A. 798. E. 13264. Indicele de clasificare pentru bibliotecile mari 641.5-3. Indicele de clasificare pentru bibliotecile mici 641.

Tiparul executat la Intreprinderea Poligrafică Sibiu, str. I. V. Stalin nr. 15 — R.P.R.

Colofonul primei ediții a cărții de bucate a Marthei Liess.

Alte ediții

Martha Liess, Kochbuch, Verlag für fremdsprachige Literatur, Bukarest, 1959.

Martha Liess, Kochbuch, Meridian-Verlag, Bukarest, 1961 [apoi 1962, 1963, ș.a.].

Ediții moderne

Martha Liess, Siebenbürgisches Kochbuch, Schiller Verlag, Bonn · Hermannstadt, 2007 [apoi 2009, 2011, 2015]. ISBN 9783941271074.

Sfaturi pentru gospodine

Sfaturi pentru gospodine, Editat de Comitetul Femeilor Democrate din R.P.R., Întreprinderea Poligrafică Nr. 3, București, 1957.

Alte ediții

Mădălina Brebu, Sfaturi pentru gospodine, ediția a II-a, Editat de Consiliul Național al Femeilor din R.P.R., 1958.

Salate

Iraida Logan, Salate, Editura Tehnică, București, 1962.

Rețetar pentru produse de cofetărie și patiserie

Lazăr Benone, Constantin Gheorghiu, Ioan Mihai, Constantin Popa, Rețetar pentru produse de cofetărie și patiserie, Editura Tehnică, București, 1963.

Gastronomice

Al. O. Teodoreanu, Gastronomice, Editura pentru turism, București, 1973.

Carte de bucate pentru tinerele gospodine

Silvia Jurcovan, Carte de bucate pentru tinerele gospodine, Editura Tehnică, București, 1975.

De re culinaria

Al. O. Teodoreanu, De re culinaria, Editura Sport-Turism, București, 1977.

De-ale gurii din bătrîni

Octavian Stoica, De-ale gurii din bătrîni, Editura Sport-Turism, București, 1978.

Erdélyi Lakoma

Kövi Pál, Erdélyi Lakoma [Ospăț transilvan], Kriterion Könyvkiadó, Bukarest, 1980.

Alte ediții

Kövi Pál, Erdélyi Lakoma, Corvina Kiadó, Budapest, 1980.

Paul Kovi, Kim Honig (ed.), Paul Kovi's Transylvanian Cuisine. History, gastronomy, legend, and lore from Middle Europe's most remarkable region. Over 300 recipes., Crown Publishers, New York, 1985. ISBN 9780517556986.

Album Literar Gastronomic

Octavian Stoica (ed.), Marius Vulpe (ed.), Album Literar Gastronomic, Editat de revista literară Viața Românească, București, 1982–1983.

Albumele din anul 1982, respectiv 1983.

Carte de bucate (Jurcovan)

Silvia Jurcovan, Carte de bucate, Editura Tehnică, București, 1983.

Alte ediții

Silvia Jurcovan, Carte de bucate, Ediția a II-a, revăzută și completată, Editura Tehnică, București, 1987.

Silvia Jurcovan, Carte de bucate, Ediția a III-a, revăzută și completată, Editura Tehnică, București, 1997.

Silvia Jurcovan, Carte de bucate, Ediția a IV-a, revăzută și completată, Editura Tehnică, București, 2002.

Silvia Jurcovan, Carte de bucate, Ediția a V-a, Editura Tehnică, București, 2008.

Silvia Jurcovan, Smaranda Vultur (prefață), Rareș Ionașcu (ilustrații), Carte de bucate, Editura Humanitas, București, 2012. ISBN 9789735034757. [Humanitas]

Ediția a 2-a, 2016. ISBN 9789735054212.

Kochbuch (Kuchar)

Brigitte Ina Kuchar, Kochbuch, Editura Tehnică, București, 1983.

Ediții moderne

Brigitte Ina Kuchar, Siebenbürgische Küche, Schiller Verlag, Hermannstadt · Bonn, 2011.

Alte titluri

Alte cărți de bucate identificate în perioada 1947-1989:

  1. V. B. Chiseleva, Bucătăria pentru copii, Editura de stat, 1951 [Exemplar].
  2. Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1954.
  3. Ecaterina Teișanu, Conserve de legume și fructe, ediție revăzută și completată, Comitetul femeilor democrate din R.P.R., 1954 [Exemplar].
  4. V. B. Chiseleva, Bucătăria pentru copii, Editura de stat pentru literatura științifică, 1954 [Exemplar].
  5. Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1955.
  6. I. Pavel, Cantina dietetică. Generalități, meniuri, rețete, tabele, Ministerul Sănătății, 1955 [Exemplar].
  7. Dan Sdrobici, Hildegard Klimpel, Practica alimentației curative, Editura Medicală, 1955 [Exemplar].
  8. Ecaterina Teișanu, Conserve de legume și fructe, Editura Tehnică, 1955 [Exemplar].
  9. M. Sevastos, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1956 [Exemplar].
  10. Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1956.
  11. Elisabeta Ciortan, Xenia Nicolau, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1957 [Exemplar].
  12. Alfons Fruchter, M. Rădulescu-Pruncu, Gătim pentru copii, Editura consiliului central al sindicatelor, 1957 [Exemplar].
  13. Ecaterina Teișanu, Conserve de legume și fructe, Editura Tehnică, 1957 [Exemplar].
  14. Elisabeta Ciortan, Xenia Nicolau, Sfaturi pentru gospodine, Editura Tehnică, 1958 [Exemplar].
  15. Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1959.
  16. Maria Deleanu, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1959.
  17. Sfaturi gospodărești, Editura agro-silvică, 1960 [Exemplar].
  18. Ana Elenescu, 120 preparate culinare din cartofi, Editura Tehnică, 1960 [Exemplar].
  19. Preparate culinare reci, Editura Tehnică, 1960 [Exemplar].
  20. Ecaterina Teișanu, Conservarea cărnurilor și peștelui în gospodărie, Editura Tehnică, 1960 [Exemplar].
  21. Ecaterina Teișanu, Conserve de legume și fructe, Editura Tehnică, 1960 [Exemplar].
  22. Sfaturi gospodărești, Editura agro-silvică, 1961 [Exemplar].
  23. Elisabeta Ciortan, Xenia Nicolau, Carte de bucate, ediția a II-a, Editura Tehnică, 1961 [Exemplar].
  24. M.S. Marsak, Bucătărie dietetică, Editura Tehnică, 1961 [Exemplar].
  25. A. F. Namestnikov, Conservarea fructelor și legumelor în gospodărie, Editura Tehnică, 1961 [Exemplar].
  26. Rada Nicolaie, Maria Iliescu, Elena Baltag, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1962 [Exemplar].
  27. Iraida Logan, Salate, Editura Tehnică, 1962 [Exemplar].
  28. Ana Elenescu, 120 Kartoffelgerichte, Technischer Verlag, 1962 [Exemplar].
  29. Ana Elenescu, 120 preparate culinare din cartofi, ediția a II-a, Editura Tehnică, 1962 [Exemplar].
  30. Ecaterina Teișanu, Carte de dulciuri, Editura Tehnică, 1962 [Exemplar].
  31. Ana Elenescu, Maria Deleanu, Bucatarie lacto-vegetariană, Editura Tehnică, 1963 [Exemplar].
  32. Ecaterina Teișanu, Conserve de legume și fructe, Editura Tehnică, 1963 [Exemplar].
  33. Dan Sdrobici, Hilde Klimpel, Practica alimentației curative, Ministerul Sănătății, 1963 [Exemplar].
  34. Olga Lăzărescu, Sandvișuri și gustări, Editura Tehnică, 1964 [Exemplar].
  35. R. P. Kenghis, Cartea cofetarului, Editura Tehnică, 1964 [Exemplar].
  36. Roda Vișinescu, Prepararea dietetică a alimentelor, Editura Tehnică, 1964 [Exemplar].
  37. Elena M. Heroveanu, Îndrumări practice pentru tinerele gospodine, Editura Tehnică, 1964 [Exemplar].
  38. Rada Nicolaie, Maria Iliescu, Elena Baltag, Carte de bucate. Ediția a II-a, Editura Tehnică, 1965 [Exemplar].
  39. Ecaterina Teișanu, Carte de dulciuri. Ediția a II-a, Editura Tehnică, 1965 [Exemplar].
  40. Ana Popescu, Marcela Nistor, Sfaturi gospodărești, Editura agro-silvică, 1966 [Exemplar].
  41. Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1966.
  42. Natalia Tăutu-Stănescu, Ghidul micii gospodine, Editura tineretului, 1966 [Exemplar].
  43. Traian Ulea, Cum să preparăm vânatul și peștele, Editura agro-silvică, 1966 [Exemplar].
  44. Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1968.
  45. S. Teodorescu, Maria Hacighianu, Băuturi și preparate din fructe, Editura agrosilvică, 1968 [Exemplar].
  46. Draga Neagu, Gospodina și oaspeții familiei, Editura Tehnică, 1968 [Exemplar].
  47. Dan Sdrobici, Hildegard Klimpel, Alimentația dietetică în familie, Editura Medicală, 1968 [Exemplar].
  48. Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1969.
  49. Nina Decusară, Rapid, economic, gustos, Editura Tehnică, 1969 [Exemplar].
  50. N. Gherman, Prepararea băuturilor în casă, Editura Tehnică, 1969 [Exemplar].
  51. Elena M. Heroveanu, Îndrumări practice pentru gospodine. Ediția a II-a, Editura Tehnică, 1969 [Exemplar].
  52. Clementina Petra, Aperitive, Editura Tehnică, 1969 [Exemplar].
  53. Irina Dordea, Torturi, Editura Ceres, 1970. Colecția Caleidoscop, nr. 29 [Exemplar].
  54. Al. Lungu, Nici prea gras dar nici prea slab!, Editura Ceres, 1970. Colecția Caleidoscop, nr. 32 [Exemplar].
  55. Smaranda Sburlan, Mîine avem invitați, Editura Ceres, 1970 [Exemplar].
  56. Lucreția Oprean, Minuturi alimentare și alte rețete culinare, Editura Tehnică, 1970 [Exemplar].
  57. Nadejda Ciobanu, Veronica Brote, Pe urmele renumitei bucătării românești, Editura Ceres, 1971. Colecția Caleidoscop [Exemplar].
  58. Iraida Logan, Salate, Editura Tehnică, 1971 [Exemplar].
  59. Draga Neagu, Preparate reci pentru zile calde, Editura Ceres, 1971. Colecția Caleidoscop, nr. 33 [Exemplar].
  60. Mitrița Bahrim, I. Petrescu, Prepararea și conservarea ciupercilor, Editura Tehnică, 1971 [Exemplar].
  61. Ecaterina Teișanu, Îmi reușesc toate conservele din fructe, Editura Ceres, 1971. Colecția Caleidoscop, nr. 36 [Exemplar].
  62. Constantin Păvălan, Barul de zi și amestecuri de băuturi, 1972 [Exemplar].
  63. Ion Preoteasa, Constantin Păvălan, Din gastronomia turistică, 1972 [Exemplar].
  64. Lucreția Oprean, Bucătărie românească, Editura Tehnică, 1972 [Exemplar].
  65. Elena Rusu, Salate, Editura Ceres, 1972. Colecția Caleidoscop, nr. 39 [Exemplar].
  66. Irina Dordea, Preparate din cafea, Editura Ceres, 1972. Colecția Caleidoscop, nr. 44 [Exemplar].
  67. Natalia Tăutu-Stănescu, Supe și ciorbe, Editura Ceres, 1972. Colecția Caleidoscop, nr. 52 [Exemplar].
  68. Maria Deleanu, Alla Deleanu, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1973 [Exemplar].
  69. Valeria Petrescu, Preparate din ouă, Editura Ceres, 1973. Colecția Caleidoscop, nr. 56 [Exemplar].
  70. S.Teodorescu, Maria Hacighianu, Băuturi și preparate din fructe. Ediția a II-a, Editura Ceres, 1973 [Exemplar].
  71. Dan Sdrobici, Alex. Cioară, Deserturi pentru toți, Editura Tehnică, 1973 [Exemplar].
  72. M. Kogălniceanu, C. Negruzzi, 200 rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești, Editura Dacia, 1973.
  73. Al. O. Teodoreanu, Gastronomice, Editura pentru turism, 1973.
  74. Doina Dragoș, Din bucătăria popoarelor, Editura Ceres, 1973. Colecția Caleidoscop, nr. 59 [Exemplar].
  75. Lucreția Oprean, Mura Moldovan, Victor Crețulescu (copertă, ilustrații), Preparate culinare din bucătăria popoarelor, Editura pentru turism, 1974 [Exemplar].
  76. A. Deleanu, Rețete cu miere, Editura Tehnică, 1974 [Exemplar].
  77. Rozalia Mureșanu, 300 rețete culinare pentru bolnavii de ficat, Editura Ceres, 1975. Colecția Caleidoscop, nr. 69 [Exemplar].
  78. Lucreția Oprean, Bucătăria sătencei, Editura Tehnică, 1974 [Exemplar].
  79. Natalia Tăutu-Stănescu, Aluaturi, foetaje, fursecuri, Editura Ceres, 1975. Colecția Caleidoscop, nr. 72 [Exemplar].
  80. Silvius Teodorescu, Vinul casei, Editura Ceres, 1975. Colecția Caleidoscop, nr. 80 [Exemplar].
  81. Smaranda Sburlan, Mîine sîntem invitați, Editura Ceres, 1975. Colecția Caleidoscop, nr. 83 [Exemplar].
  82. Natalia Tăutu-Stănescu, Supe și ciorbe, Editura Ceres, 1976. Colecția Caleidoscop, nr. 85 [Exemplar].
  83. Draga Neagu, Preparate reci pentru zile calde, ediția a II-a, Editura Ceres, 1976. Colecția Caleidoscop, nr. 86 [Exemplar].
  84. Silvia Marcuș, Rețete culinare pentru bolnavii cardiovasculari, Editura Ceres, 1976. Colecția Caleidoscop, nr. 88 [Exemplar].
  85. Lucreția Oprean, Francisc Kalab (copertă), Done Stan (ilustrații), Bucătăria din Transilvania, Editura Ceres, 1976. Colecția Caleidoscop, nr. 89 [Exemplar].
  86. Elena Rusu, Bucătăria vacanței, Editura Ceres, 1976. Colecția Caleidoscop, nr. 91 [Exemplar].
  87. Tudor Manta, Gheorghe Ștefan, Bucătăria românească și sănătatea omului (2 vol.), 1975 [Exemplar].
  88. Silvia Jurcovan, Carte de bucate pentru tinerele gospodine, Editura Tehnică, 1975 [Exemplar].
  89. D. C. Jarvis, Mierea și alte produse naturale, Apimondia, 1975 [Exemplar].
  90. Lucreția Oprean, Mura Moldovan, Bucătăria turistului, Editura sport-turism, 1976 [Exemplar].
  91. Nicolae Olexiuc, Preparate culinare reci, ediția a doua îmbunătățită, Editura Tehnică, 1976 [Exemplar].
  92. Elena M. Heroveanu, Îndrumări practice pentru gospodine, Editura Tehnică, 1976 [Exemplar].
  93. N. Gherman, Prepararea băuturilor în casă. Ediția a doua îmbunătățită și completată., Editura Tehnică, 1976 [Exemplar].
  94. Valeria Petrescu, Preparate din ouă. Ediția a II-a, Editura Ceres, 1976 [Exemplar].
  95. Natalia Tăutu-Stănescu, Conservarea legumelor pentru iarnă, Editura Ceres, 1977 [Exemplar].
  96. Draga Neagu, Gospodina și oaspeții familiei. Ediția a II-a revizuită și completată., Editura Tehnică, 1977 [Exemplar].
  97. Maria Teodorescu, Băuturi și preparate din miere, Editura Tehnică, 1977 [Exemplar].
  98. Viorel Suciu, Gheorghe Szekely, Tăiem porcul, cum îl preparăm?, Editura Ceres, 1977 [Exemplar].
  99. Florica Geormăneanu, 250 prăjituri de casă, Editura Ceres, 1977 [Exemplar].
  100. Elena Rusu, Budinci și sufleuri, Editura Ceres, 1977 [Exemplar].
  101. Al. O. Teodoreanu, De re culinaria, Editura sport-turism, 1977.
  102. Didi Balmez, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1978 [Exemplar].
  103. Maria Ardeleanu, Pîinea de casă și preparate din aluat, Editura Ceres, 1978 [Exemplar].
  104. Elena Rusu, Preparate culinare din carne de pasăre, Editura Ceres, 1978 [Exemplar].
  105. Natalia Tăutu-Stănescu, Conservarea fructelor pentru iarnă, Editura Ceres, 1978 [Exemplar].
  106. Traian Zaharia, Ionel Costin, Cartea patiserului, Editura Tehnică, 1978 [Exemplar].
  107. Georgeta Șeptilici, Băuturi din legume, Editura Ceres, 1978 [Exemplar].
  108. Nicolae Olexiuc, Bucătăria practică, Editura Tehnică, 1979 [Exemplar].
  109. Mitrița Bahrim, Ciupercile în industria alimentară și în arta culinară, Editura Tehnică, 1979 [Exemplar].
  110. Natalia Tăutu-Stănescu, Aluaturi, foetaje, fursecuri, Editura Ceres, 1979 [Exemplar].
  111. Liliana Podoleanu, Thea Luca, Carte de bucate, Editura Ceres, 1980 [Exemplar].
  112. Mara Ricman, Olimpia Teodoru, Poftă bună, copii!, Editura Medicală, 1980 [Exemplar].
  113. Didi Balmez, Carte de bucate alese, Editura Tehnică, 1981 [Exemplar].
  114. Elena Poleac, Preparate culinare din ciuperci, Editura Ceres, 1981 [Exemplar].
  115. Sebastian Dumitrache, Pîinea și alte derivate cerealiere în alimentația rațională, Ministerul Sănătății, 1981 [Exemplar].
  116. Iosif Strasman, Ion Radu, Preparate de artă culinară, Editura Tehnică, 1981 [Exemplar].
  117. Album literar gastronomic, 1981.
  118. Album literar gastronomic, 1982.
  119. Almanahul gospodinei, 1982 [Exemplar].
  120. Nicolae Olexiuc, Preparate culinare din vînat, Editura Ceres, 1982 [Exemplar].
  121. G. Comnea-Seniatinschi, M. Gheorghe, G. Gheorghe, Arta culinară. O mică enciclopedie practică., Editura Ceres, 1982 [Exemplar].
  122. Silvia Jurcovan, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1983 [Exemplar].
  123. Elena Rusu, Din bucătăria țărănească tradițională, Editura Ceres, 1983 [Exemplar].
  124. Almanahul gospodinei, 1983 [Exemplar].
  125. Tamara Grâneanu, Sfaturi gospodărești pentru tinere, Editura Ceres, 1983 [Exemplar].
  126. Lucreția Oprean, Preparate lactate, făinoase și vegetale, Editura Tehnică, 1984 [Exemplar].
  127. Gaby Becsek, Bucate alese de prin țară culese, Revista Transilvania, 1984 [Exemplar].
  128. Jean Jurubiță, Sucuri de fructe și băuturi răcoritoare preparate în casă, Editura Tehnică, 1984 [Exemplar].
  129. Iulian Mincu, Alimentația rațională și sănătatea, Editura sport-turism, 1984 [Exemplar].
  130. Tamara Grâneanu, Conserve din legume și fructe, Editura Ceres, 1984 [Exemplar].
  131. Becsek Gabor, Tájak izek örömök, Revista Transilvania, 1985 [Exemplar].
  132. Irona Dordea, Cartea dulciurilor, Recoop, 1985 [Exemplar].
  133. Radu Nicolescu, Dumitru Mlădin, Ghidul barmanului, Editura sport-turism, 1985 [Exemplar].
  134. George Chintescu, Matilda Dumitru, Produse și preparate lactate obținute în gospodărie, Editura Tehnică, 1985 [Exemplar].
  135. Octavian Burtea, Ștefania Fugel, Conservarea în gospodărie a legumelor și fructelor prin uscare, Editura Ceres, 1985 [Exemplar].
  136. Didi Balmez, Rețete culinare, Editura Tehnică, 1985 [Exemplar].
  137. Ileana Bereșiu, Preparate culinare din legume mai puțin folosite, Editura Ceres, 1985 [Exemplar].
  138. I. Negrea, F. Bușcă, Bucătărie românească, Editura Tehnică, 1985 [Exemplar].
  139. Natalia Tăutu-Stănescu, Dulciuri de casă (2 vol.), Editura Ceres, 1985 [Exemplar].
  140. Florica Geormăneanu, Prăjituri cu fructe, Editura Ceres, 1986 [Exemplar].
  141. , Sfaturi practice pentru tinerele gospodine, 1986 [Exemplar].
  142. Dorina Martin, Mihai Martin, Băuturi de casă din fructe și legume, Editura Ceres, 1986 [Exemplar].
  143. , Mierea în bucătărie, Apimondia, 1986 [Exemplar].
  144. George Chintescu, Matilda Dumitru, Produse și preparate lactate obținute în gospodărie, Editura Tehnică, 1986 [Exemplar].
  145. Aurel Popa, Degustarea vinurilor, Editura Ceres, 1986 [Exemplar].
  146. Virginia Nicolau, Prepararea vînatului, Editura Ceres, 1986 [Exemplar].
  147. Nicolae Olexiuc, Iulia Olexiuc, 1800 rețete culinare practice, Editura Tehnică, 1986 [Exemplar].
  148. Maria-Marta Pleșa, Dulciuri pentru toate anotimpurile (vol. 1), Editura Ceres, 1986 [Exemplar].
  149. Silvia Jurcovan, Carte de bucate, Editura Tehnică, 1987 [Exemplar].
  150. 100 de meniuri pentru toate anotimpurile, Recoop, 1987 [Exemplar].
  151. Stere Stavrositu, Meniul de la preparare la servire, Editura Ceres, 1987 [Exemplar].
  152. Jean Valnet, Tratamentul bolilor prin legume, fructe și cereale, Editura Ceres, 1987 [Exemplar].
  153. Irina Dordea, Cartea dulciurilor, Recoop, 1987 [Exemplar].
  154. Draga Neagu, Sfaturi practice pentru gospodine, Editura Tehnică, 1987 [Exemplar].
  155. D. C. Jarvis, Mierea și alte produse naturale, Apimondia, 1987 [Exemplar].
  156. Gheorghe Ștefan, Constantin Florea, 100 rețete de preparate din ciuperci, Recoop, 1987 [Exemplar].
  157. Ileana Șerbănescu-Berar, Condimente și sosuri dietetice, Editura Tehnică, 1988 [Exemplar].
  158. George Chintescu, Produse lactate tradiționale, Editura Ceres, 1988 [Exemplar].
  159. Draga Neagu, Sfaturi practice pentru gospodine, Editura Tehnică, 1988 [Exemplar].
  160. Titus Catelly, Cartoful, banalitate sau miracol?, Editura Ceres, 1988 [Exemplar].
  161. Ioan Rășenescu, Ioan Oțel, Lexicon-îndrumar pentru industria alimentară (2 vol.), Editura Tehnică, 1988 [Exemplar].
  162. Stere Stavrositu, Ecaterina Stavrositu, Semipreparatele în bucătăria modernă, Editura Ceres, 1988 [Exemplar].
  163. Smaranda Sburlan, Valeriu Manta, Cartea tinerelor gospodine, Editura Ceres, 1988 [Exemplar].
  164. Salate, preparate din ouă, sosuri, preparate din paste făinoase, Recoop, 1989 [Exemplar].
  165. Mierea în bucătărie, Apimondia, 1989 [Exemplar].
  166. Teodora Munteanu, Sucuri și băuturi din fructe și legume, Editura Ceres, 1989 [Exemplar].
  167. Preparate culinare din pește, Recoop, 1989 [Exemplar].
  168. Niculae I. Niculescu, Elena Niculescu, Ion Oțel, Bucătăria creativă, Editura Ceres, 1989 [Exemplar].
  169. Rețete alese culese din bucătăria popoarelor, Recoop, 1989 [Exemplar].
  170. Maria-Elena Ceaușescu, Gabriela Doru, Ileana Bereșiu, Plante aromatice și condimentare utilizate în preparate culinare, Editura Ceres, 1989 [Exemplar].
  171. Maria Cristea Șoimu, Rețete culinare pentru toți, Editura Tehnică, 1989 [Exemplar].
  172. Nicolae Mihai, Adriana Mihai, Bucătărie și sănătate. Rețete culinare, Editura Tehnică, 1989 [Exemplar].
  173. Silvia Burbea, _Păstrarea și prepararea alimentelor, Recoop, 1989.

Ultima actualizare: