Culinaria: o bibliografie a bucătăriei românești

Introducere · Secolele XVII—XVIII · Secolul XIX · 1901—1947 · 1947—1989 · 1989—prezent · Referință · Altele

Notă: Această bibliografie este în lucru, iar organizarea ei nu este finalizată. Pentru a cita Culinaria: o bibliografie a bucătăriei românești, folosiți URL-ul permanent https://llll.ro/culinaria/.

Culinaria, o cercetare în desfășurare începută în anul 2021, are scopul de a oferi o imagine de ansamblu asupra bucătăriei din spațiul românesc prin prisma literaturii sale gastronomice. Dedicată în principal secolelor XIX și început de secol XX, are ambiția de a deveni o colecție exhaustivă a cărților de bucate din această perioadă, completată cu puținele exemple de gen din perioada modernă timpurie la un capăt și cu selecții reprezentative de după 1947 și pînă în zilele noastre la celălalt.

Mulțumiri: Dl. Adrian Irvin Rozei; Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” București, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, Biblioteca Academiei Române, Serviciul Colecții Speciale al Bibliotecii Naționale a României, Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár, Országos Széchényi Könyvtár, Arhivele Naționale ale României.

Ultima actualizare: