Culinaria: 1989—prezent
Introducere · Secolele XVII—XVIII · Secolul XIX · 1901—1947 · 1947—1989 · 1989—prezent · Referință · Altele
Notă: Această bibliografie este în lucru, iar organizarea ei nu este finalizată. Pentru a cita Culinaria: o bibliografie a bucătăriei românești, folosiți URL-ul permanent https://llll.ro/culinaria/.
Bucate, vinuri și obiceiuri românești
Radu–Anton Roman, Bucate, vinuri și obiceiuri românești, Editura Paideia, 1998. [Conține bibliografie.]
Carte de Bucate Românești
Georgeta Roșu, Horia Bernea (ilustrații), Carte de Bucate Românești / Romanian Cookery Book, Editura Fundației Culturale Române, București, 2000.
Apare din nou la editura RAO în 2003.
Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin
Angela Brașoveanu, Roman Rybaleov, Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, Editura Cartier, Chișinău, 2018. [Conține bibliografie.]
Reeditată în 2019, 2020, 2022.
Carpathia
Irina Georgescu, Carpathia. Food from the heart of Romania, Frances Lincoln, London, 2020. ISBN 9780711241824.
Ierburi uitate
Mona Petre, Ierburi uitate. Noua bucătărie veche., Editura Nemira, București, 2021. ISBN 9786064312297. [Conține bibliografie.]
Tava
Irina Georgescu, Tava. Eastern European Baking and Desserts From Romania & Beyond, Hardie Grant, Londra, 2022. ISBN 9781784885441. [Hardie Grant]
Zămuri, supe, zupe și năcreli
Mircea Groza, Zămuri, supe, zupe și năcreli: rețete ardelenești din bătrâni, Editura GastroArt, București, 2023. ISBN 9786068715193. [gastroart.ro]
Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile
Simona Großmann, Mona Petre, Anca Corduban, Leurda. Allium ursinum, vol. 1 din Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile, Editura Aska, Sighetu Marmației, 2023. ISBN 9786069566213 [Aska].
Simona Großmann, Mona Petre, Urzica. Urtica dioica, vol. 2 din Enciclopedia plantelor sălbatice comestibile, Editura Aska, Sighetu Marmației, 2024. ISBN 9786306596119 [Aska].