Culinaria: 1989—prezent

Index · Secolele XVII—XVIII · Secolul XIX · 1901—1947 · 1947—1989 · 1989—prezent · Referință · Altele

Notă: Această bibliografie este în lucru, iar organizarea ei nu este finalizată. Pentru a cita Culinaria: o bibliografie a bucătăriei românești, folosiți URL-ul permanent https://llll.ro/culinaria/.

Bucate, vinuri și obiceiuri românești

Radu–Anton Roman, Bucate, vinuri și obiceiuri românești, Editura Paideia, 1998. [Conține bibliografie.]

Ediția „nouă, îndelung revăzută și mult adăugită” din 2001.

Carte de Bucate Românești

Georgeta Roșu, Horia Bernea (ilustrații), Carte de Bucate Românești / Romanian Cookery Book, Editura Fundației Culturale Române, București, 2000.

Apare din nou la editura RAO în 2003.

Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin

Angela Brașoveanu, Roman Rybaleov, Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, Editura Cartier, Chișinău, 2018. [Conține bibliografie.]

Reeditată în 2019, 2020, 2022.

Carpathia

Irina Georgescu, Carpathia. Food from the heart of Romania, Frances Lincoln, London, 2020. ISBN 9780711241824.

Ierburi uitate

Mona Petre, Ierburi uitate. Noua bucătărie veche., Editura Nemira, București, 2021. ISBN 9786064312297. [Conține bibliografie.]

Tava

Irina Georgescu, Tava. Eastern European Baking and Desserts From Romania & Beyond, Hardie Grant, Londra, 2022. ISBN 9781784885441. [Hardie Grant]